Palkinnot ja apurahat

Minervasäätiö tukee lääketieteellistä tutkimusta Suomessa myöntämällä vuosittain tutkimusapurahoja ja palkitsemalla huipputason tutkimusta.

Apurahahakemukset ja palkintoehdotukset tulee jättää verkkopalveluun hakuajan aikana. Minervasäätiön jakamista palkinnoista ja apurahoista sekä niiden hakuajoista löytyy tietoa alta.

Apurahoihin ja palkintoihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä info@minervafoundation.fi.

Minervasäätiön Medix-palkinto

Palkinto myönnetään vuosittain erinomaisesta suomalaisesta tieteellisestä tutkimuksesta, joka on julkaistu artikkelina kansainvälisessä vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa.

Hakuaika: 2.4.2024 – 2.5.2024.

Laboratoriolääketieteen Ralph Gräsbeck -stipendi

Ralph Gräsbeck -stipendi myönnetään joka toinen vuosi tutkijalle, joka on väitellyt tohtoriksi laboratoriolääketieteen alalta viimeisten seitsemän vuoden aikana sekä jatkanut innovatiivista ja laadukasta tutkimusta samalla alalla.

Hakuaika: 2.4.2024 – 2.5.2024.

Selma ja Maja-Lisa Selanderin rahaston apurahat hammaslääketieteen tutkimukseen

Selma ja Maja-Lisa Selanderin rahastosta jaetaan vuosittain 10–20 apurahaa hammaslääketieteen tutkimukseen. Apurahoja voivat hakea sekä yksittäiset tutkijat että tutkimusryhmät.

Hakuaika: 2.4.2024 – 2.5.2024.

Minervasäätiön endokrinologian Bror-Axel Lamberg -palkinto

Minervasäätiön endokrinologian Bror-Axel Lamberg -palkinto myönnetään joka toinen vuosi ansiokkaalle suomalaiselle tai pohjoismaalaiselle endokrinologian alan tutkijalle. Palkinto julkistetaan Suomen Endokrinologiyhdistyksen vuosikokouksessa, ja se on suuruudeltaan 10 000 euroa.